torstai 16. maaliskuuta 2017

Poropiirakkaa poskeen

Tavallisesti olemme viettäneet Levillä tämän viikon 11 näin kevättalvisin. Nyt kuitenkin menemme vasta viikolle 15. Jotta kotonakin pääsee vähän Lapin tunnelmaan, voi laittaa jotain ruokaa porosta. Täällä etelässä poronlihatuotteiden valikoima on tosin suppeampi kuin Levin ruokakaupoissa, mutta lähikaupasta löytyy yleensä ainakin  savupororouhetta perinteisen poronkäristyksen lisäksi. Tässä moneen kertaan hyväksi havaitun  poropiirakan resepti. Sopii hyvin esim. iltapalaksi tai suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään.



Pohjataikina:
160 g voita
4 dl vehnäjauhoja
8 rkl vettä

Nypi voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Halutessasi voit paistaa pohjaa 5-10 (225 astetta).

Täyte:
200 g savupororouhetta
3 dl juustoraastetta
Levitä pohjan päälle.
Kuorrutus:
3 munaa
3 dl maitoa tai kermaa
Sekoita ja levitä täytteen päälle. Paista 200 asteessa 30-40 min.


 Pohjataikinan voi ostaa toki myös valmiina kaupasta esim. mökillä, mutta tämän pohjan tekemiseen ei kyllä mene paljon aikaa. Täytteeksi voi savupororouheen lisäksi laittaa muutakin mukaan, esim. paprikaa ja sipulia. Mausteita ei välttämättä tarvita, koska savupororouhe on jo sellaisenaan hyvin suolaista. Pororouheen sijaan piirakan täytteeksi voi laittaa kinkkusuikaleita tai vain kasviksia, oman maun ja sen mukaan mitä jääkaapista löytyy.

Meidän mökillä on keittiössä hyvin tilaa laittaa ruokaa. Ensimmäisellä reissulla ei kyllä ehditty vielä testata, mutta pääsiäisenä sitten. Ruokapöydän ääreen mahtuu hyvin kuusi, jopa kahdeksan. Ja ikkunasta näkyvät  Eturinteen valot.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti