sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Laskettelua Levillä


Levi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet myös lasketteluun: sopivia rinteitä löytyy monen tasoiselle harrastajalle. Pienten lasten kanssa on helppo aloittaa Lastenmaan loivissa rinteissä. Siitä sitten esimerkiksi Etelärinteeseen seuraavaksi. Myös Eturinteen yläosassa on sompahissi ja lapsille sopiva pikkumäki. Sammun rinteet 7B.1 ja 7B.2 ovat jopa loivempia kuin Etelärinteet. Näiden ehkä kaikkien helpoimpien rinteiden jälkeen sitten asteittain kohti pidempiä ja vaativampia rinteitä. Hieno saavutus on, kun Eturinteen voi tulla koko matkan alas ensimmäisen kerran: ensin kannattaa kokeilla lähteä puolesta välistä, ja kun se alkaa sujua, sitten koko matka alas.
Kaiken kaikkiaan rinteitä on 43 ja hissejä 28. Interaktiiviseen rinnekarttaan pääset tästä linkistä, ja ajan tasalla olevan rinnetiedon löydät tästä linkistä. Esimerkiksi tuulisella säällä kannattaa aina tarkistaa, koska osa hisseistä voi olla kiinni. Suurin osa hisseistä on ankkurihissejä. Eturinteessä ja Länsirinteen mustassa rinteessä (Levi Black) on gondolihissit. Eturinteessä ja Etelärinteessä on tuolihissit. Jälkimmäisessä saa kuomun päälle ja istuimet ovat lämmitettyjä.


Kelorakasta on lyhin Eturinteeseen. Eturinteestä pääsee Etelärinteisiin käyttäen siirtymäreittejä ja hissejä. Ensin hissillä 3 ylös, sitten seuraa viittoja gondolin alapysäkille. Sieltä ylös gondolilla, jonka jälkeen pääsee viittojen avulla Etelärinteisiin. Vaihtoehtoinen reitti tuulisella säällä: hissillä 3 ylös, sitten hissillä 4 ylös, jonka jälkeen rinnettä 5.1 alas ja sitten hissillä 5 ylös.  Sitten vielä hissille 12, ja pääsee viittojen avulla Etelärinteisiin.  Jos päivän laskettelut alkavat tuntua jaloissa, takaisin voi aina palata Ski Bussilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti