sunnuntai 7. tammikuuta 2018


Ihania talvimaisemia Levillä


Vietettiin Levillä joulu ja uusi vuosi. Maisemat olivat koko ajan sanoin kuvaamattoman kauniit. Lämpötila vaihteli pikkupakkasesta paukkupakkaseen. Ei kuitenkaan juuri tuullut, joten ulkona pystyi käymään kylmimpinäkin päivinä kävelyllä. Sen sijaan hiihtämiseen ja lasketteluun oli parina päivänä liian kylmää, kun pakkasmittari näytti enemmän kuin -20. 





 


Aurinkokin jo pilkahteli, sillä se nousi Levillä ensimmäisen kerran kaamosajan jälkeen 1.1. Varsinaista valoisaa aikaa ei ollut vielä tunteja, mutta lumi saa aikaan sen, että edes iltamyöhään ei tuntunut samalla lailla pimeältä kuin etelämmässä. 

 


 

Tammi-helmikuun voi nauttia vielä hyvin yhtä taianomaisesta tunnelmasta, kun pakkanen ehkä paukkuu, puut ovat ihanan huurteisia ja auringonvalo vasta pilkahtelee.

 


Ulkomaalaiset kuulemma haluavat kokea Lapissa juuri kylmyyttä ja pimeyttä, mutta kyllä ne koukuttavat meitä suomalaisiakin. Itsekään en ollut koskaan aikaisemmin ollut tähän aikaan Levillä, mutta nyt ihastuin tähän tunnelmaan. Joka päivä tuli useita erityisen kauniita hetkiä, kun katseli maisemaa joko ikkunasta, kävellen tai suksien päältä.

 


 

Nyt kannattaa lähteä itse kokemaan upeaa Levin alkutalven taikaa. Mökki on vapaana vielä viikot 2-7. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti